Op 13 februari 2004 werd Xseeding opgericht door de studievrienden Berry Goudswaard en Roel van Ameijde. Beide vennoten volgden op dat moment de studie Grafimediatechnologie aan de Hogeschool Rotterdam.

Na een vruchtbare stageperiode is de stap gezet om, gesteund door enkele partnerbedrijven een bedrijf te starten dat zich volledig richt op de technische realisatie van webapplicaties.

Na een zwaar begin waarin de studie werd afgerond en de eerste klanten werden bediend, nam de kennis en kunde op het specifieke werkterrein toe en groeide ook onze klantenkring. Xseeding richt zich al vanaf het begin voornamelijk op de samenwerking met partners waarbij het belangrijk is dat deze elkaar zoveel mogelijk aanvullen.

Nieuwe structuur

In september 2015 heeft Berry besloten de onderneming te verlaten. Vanaf dat moment heeft Roel de onderneming als enige beherend vennoot voortgezet. De nieuw ontstane situatie is door de overgebleven vennoten aangegrepen om de bedrijfsstructuur te wijzigen. Xseeding is omgevormd naar een Besloten Vennootschap, waarin de kernwaarden gelijk zijn gebleven.